Cu primii fulgi de zăpadă la geam, cu miros de scorțișoară și cu cei mai curajoși dintre noi care au împodobit bradul de Crăciun, cărțile par să fie cea mai bună completare a tabloului hibernal.
5 lecturi de toamnă pe care BookLover ți le livrează acasă sau la birou
Când toamna se instalează printre noi, parcă mai tare se simte dorul de a citi cu pasiune o carte bună. Acompaniate de un ceai aromat și fierbinte sau de o cafea tare cât să ne mențină vigilența, titlurile sezonului sunt cele care îți plac ție, care îți pun în valoare starea de spirit și care te fac să te transpui rapid în alte lumi.
Când toamna se instalează printre noi, parcă mai tare se simte dorul de a citi cu pasiune o carte bună. Acompaniate de un ceai aromat și fierbinte sau de o cafea tare cât să ne mențină vigilența, titlurile sezonului sunt cele care îți plac ție, care îți pun în valoare starea de spirit și care te fac să te transpui rapid în alte lumi.
Iată recomandările BookLover:
- Septembrie, Jean Mattern. Romanul unui eveniment care a zguduit lumea, povestea unei pasiuni neîmplinite sau povestea a doi ziariști acreditați la Jocurile Olimpice de vară se întalnesc în ajunul ceremoniei de deschidere; între ei se naște o legătură ciudată, un amestec de fascinație reciprocă și sfiiciune. Peste cateva zile, violența coboară că un trăsnet în mijlocul sărbătorii olimpice: membrii delegației israeliene sunt luați ostatici, terorismul se instalează în ceea ce ar fi trebuit să fie „paranteza olimpica”, întreaga lume e năucita. Povestea celor doi ziariști, deveniți martori direcți ai unui eveniment dramatic, nu e nici ea ferită de catastrofa acelor ore în care orice competiție sportivă e abandonată și cand organizatorii se străduiesc, disperat și haotic, să salveze viață ostaticilor. Nimeni nu scapă neatins de acea lungă zi de 5 septembrie.
- Octombrie, ora opt, Norman Manea. Universul concentraţionar văzut prin ochii unui copil. Supravieţuirea, întoarcerea şi speranţele năruite în Patria totalitară, din care nu lipsesc totuşi amintirile senine şi gesturile tandre ale adaptării. Relatarea autobiografică în contextul Marii Istorii accentuează, implicit, în proza lui Norman Manea avertismentul de a nu ne uita originile, locurile natale, limba maternă, fără de care devenim prada uşoară a depersonalizării în iureşul vieţii de zi cu zi.
- Conacul dintre dealuri, Agatha Christie. Un bărbat împușcat, pe marginea piscinei; soția lui, alături, ținând în mână un revolver; ceilalți oaspeți ai conacului dintre dealuri, ajunși suspect de repede la locul crimei. Invitat și el la conac, Poirot are sentimentul că în fața lui se desfășoară scena unei morți atent regizate. Pe măsură ce investighează asasinarea medicului John Christow, detectivul începe să-și dea seama că sub aparenta respectabilitate a gazdelor sale, se ascund numeroase secrete și drame de familie. Pe cine vor acești oameni să protejeze? Și de ce? De data aceasta, Hercule Poirot va trebui să se încline în fața unui adversar pe măsură.
- Universul accidental. Lumea pe care credeai că o știi, Alan Lightman. Cu pasiune și curiozitate, Alan Lightman explorează noile provocări emoționale și filosofice lansate de descoperirile științifice recente. Cartea de față analizează dialogul dintre știință și religie; conflictul dintre dorința umană pentru permanență și efemerul naturii; posibilitatea ca universul nostru să fie doar un accident; maniera în care tehnologia modernă ne-a separat de experimentarea directă a naturii; reticenţa faţă de ideea că trupurile și mințile noastre pot fi explicate prin logica științifică și legile naturale.
În spatele tuturor acestor meditații se află sugestia – înfricoșătoare și entuziasmantă – că ceea ce vedem și înțelegem din lumea din jurul nostru este doar o mică bucată dintr-un întreg extraordinar, dar poate de nepătruns.
- Motive pentru a zâmbi, Zig Ziglar. Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene. Cartea lui Zig Ziglar îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii. Toate acestea te vor ajuta să ai o viziune optimistă asupra vieţii şi a relaţiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală şi atingerea scopurilor propuse.
Cartea de faţă reprezintă ajutorul spiritual de care ai nevoie pentru a te confrunta plin de seninătate cu propria existenţă, deoarece transformă înţelepciunea, răbdarea şi umorul în aliaţi de nădejde pentru învingerea adversităţilor.
Comandă recomandările noastre prin contul tău BookLover sau trimite un e-mail pe adresa office@booklover.ro dacă nu ai încă un abonament de livrare a cărților preferate acolo unde tu lucrezi.