Cu primii fulgi de zăpadă la geam, cu miros de scorțișoară și cu cei mai curajoși dintre noi care au împodobit bradul de Crăciun, cărțile par să fie cea mai bună completare a tabloului hibernal.
Cele mai frumoase 5 biblioteci în care am pășit
Care sunt cele mai frumoase biblioteci în care echipa BookLover a pășit?
1. Biblioteca BookLover, desigur.
Este locul pe care l-am creat cu toată dragostea noastră și în care ne țin companie peste 9.000 de titluri din toate domeniile de interes. De la artă, beletristică, biografii, economie/business, titluri pentru copii, dedicate dezvoltării personale, filosogie, istorie, psihologie, politică sau parenting, cărțile noastre sunt mereu pregătite să ajungă în casele sau birourile angajaților din companii. Pentru noi, biblioteca BookLover este locul care adună trăiri, momente de relaxare, idei, inspirația și motivația transferate direct de la clienții noștri.
2. Biblioteca Facultății de Litere din cadrul Universității din București
Foști absolvenți sau simplii pasionați de carte, cu toții găsim Biblioteca Facultății de Litere adăpostită de Universitatea din București ca fiind un loc magic, spectaculos, cald și primitor. Povestea ei începe la finalul secolului al 19lea, mai exact în anul 1892 când la Facultatea de Litere și Filosofie a luat naștere prima bibliotecă de specialitate.
Personalităţi marcante ale culturii româneşti – Titu Maiorescu, Ioan Bogdan, Ovid Densuşianu, Al. Rosetti, Iorgu Iordan – au înzestrat biblioteca cu titluri din fondurile personale, sporind valoarea colecţiilor destinate studenţilor, astfel încât biblioteca deţine şi titluri unicat în ţară.
Sursa foto: Unibuc.ro
Într-una dintre călătoriile noastre prin Suedia, pașii ne-au condus, în mod evident, în Biblioteca publică din Stockholm, clădirea fiind considerată una iconică pentru arhitectura suedeză, intrând la începutul secolului 20 în patrimoniul UNESCO. Construită în anul 1924, biblioteca a intrat în circuitul public 4 ani mai târziu, în prezent având peste 2 milioane de titluri în peste 100 de limbi diferite, unele dintre ele dintre cele mai rare pentru accesul europenilor, cum ar fi persana, rusa sau japoneza. De asemenea, biblioteca deține peste 2.4 milioane de CD-uri, casete audio și audio book-uri.
4. Biblioteca din Transylvania Guesthouse (fosta Școală Evanghelică)
Atunci când turismul se construiește din fundația unor locuri care păstrează istoria, amintirile și pasiunea pentru tradiție, locuri precum Transylvania Guesthouse devin “acasă” pentru toți cei care le trec pragul. La Cincșor am ajuns acum mai bine de 4 ani, iar cele 4 zile petrecute într-un loc magic au devenit o experiență a călătoriei în timp, așa cum nu mai făcusem până atunci. Biblioteca recondiționată, accesibilă oricărui turist, cărțile ce păstrează mirosul anilor, ferestrele mari, ce dau spre Biserica Fortificată, ceaiul fierbinte care acompaniază cititul, toate acestea te duc rapid în vremurile de odinioară. Cărțile au mai mult gust, filele se dau mai ușor, timpul se oprește doar atât cât noi i-am permis.
În inima Transilvaniei e mereu cale de întoarcere și motiv de pribegie.
5. Biblioteca din Trinity Collage, Dublin
Probabil că dacă s-ar ivi din nou vremea alegerii băncii facultății, campusurile din Dublin ar fi martorii studenției noastre.
La Trinity College ai sentimentul că trăiești povestea orelor de studenție desprinse din filme, iar o bibliotecă precum cea în care am pășit noi, arhitectura, modul de păstrare al cărților te fac să nu ieși prea repede din decor.
Cu o perfectă organizare a titlurilor, domeniilor de interes, cărțile sunt așezate în biblioteca Trinity College inclusiv în funcție de dimensiunea lor; cărți mari, voluminoase, cu niște coperți ce par a fi grele și impunătoare sunt poziționate mereu cât mai aproape de sol, iar pe măsură ce ajungi cu privirea până la ultimul nivel o să vezi și cele mai mici și delicate cărțicele ce ascund diferite povești.
Care sunt bibliotecile care te-au impresionat? Spune-ne povestea lor!